NÁVOD | Ako si zrušiť účet na Facebooku, no zachovať si funkčný Messenger?

ZDROJ | Timothy Hales Bennett

Rozhodli ste sa, že odídete zo sociálnej siete Facebook, no nechcete stratiť kontakt s vašimi priateľmi a rodinou, s ktorou komunikujete cez Messenger? Facebook ponúka možnosť, ako túto dilemu pomerne jednoducho vyriešiť.

Počet používateľov Facebooku sa vo februári tohto roka po prvý krát v histórii jeho existencie znížil. Medzi tretím a štvrtým štvrťrokom 2021 Facebook opustil 1 milión používateľov. Dôvodov na to môže byť mnoho, od nedostatočného boja s dezinformáciami cez konflikty, ktoré na tejto sieti vznikajú najmä v diskusných sekciách až po jednoduchú únavu z typu obsahu, ktorý táto sieť ponúka.

Spôsobov, ako „odísť“ z Facebooku je mnoho. Niektorí si jednoducho zmažú jeho aplikáciu z mobilu, iní si ho zablokujú lokálne na svojom zariadení a mnoho ľudí pristúpi priamo k úplnému zrušeniu účtu. Druhá možnosť so sebou však prináša aj nevyhnutný a pre mnohých neželaný odchod z četovacej aplikácie Messenger. Aké je teda riešenie?

Facebook okrem úplného odstránenia účtu ponúka aj možnosť jeho deaktivácie. Váš účet sa v takom prípade zablokuje a zo siete zmizne aj vaše meno, fotografie a zdieľané príspevky. Čo je však v tomto prípade podstatné, aplikácia Messenger vám fungovať neprestane.

Ako na to?

1. Prihláste sa do svojho účtu, v pravom hornom rohu kliknite na šípku nadol a klepnite na možnosť Nastavenia a súkromie a následne Nastavenia

2. V ľavej ponuke vyberte možnosť Vaše informácie na Facebooku a z ponuky v strede si vyberte možnosť Deaktivácia a odstránenie

3. Kliknite na možnosť Deaktivácia účtu a následne na tlačidlo Pokračovať v deaktivácii účtu

4. Facebook si od vás teraz vypýta heslo, po jeho zadaní kliknite na tlačidlo Pokračovať

5. V ďalšom kroku sa vás Facebook opýta na dôvod odchodu. Zaškrtnúť môžete ktorúkoľvek možnosť. Ak vám Facebook ponúkne riešenie vášho „problému“, môžete to ignorovať a vyskakovacie okno zatvorte.

6. Pokiaľ ste administrátorom nejakých skupín, Facebook vás na to upozorní aj s vysvetlením, čo sa bude s vašou rolou ďalej diať. Nižšie nájdete aj možnosť zrušenia dostávania e-mailov od Facebooku, odporúčame vám ju zašrktnúť, v opačnom prípade vám bude Facebook pravidelne posielať e-maily, ktorými sa vás bude pokúšať nalákať späť na aktiváciu účtu.

7. Teraz už len stačí kliknúť na tlačidlo Deaktivovať a toto rozhodnutie následne potvrdiť opätovným zadaním vášho hesla.

Hotovo! Teraz je už váš účet úspešne deaktivovaný, no Messenger vám bude fungovať aj naďalej. Pokiaľ by ste si to rozmysleli, účet si môžete opätovne aktivovať prihlásením sa doň prostredníctvom webovej stránky alebo aplikácie.

Komentáre k článku